Om Oss

Leg. Vet. David Felmeridavid_thumb
Jag blev färdigexaminerad veterinär 2006 och har sedan dess arbetat med lantbruksdjur i USA och som smådjursveterinär i Sverige sedan 2010. Efter ett års arbete i Värmland flyttade jag till Uppsala där jag jobbade tre år på Rembackens djurklinik. Sedan 2013 har jag även arbetat som kirurgkonsult. Mina specialintresse är kirurgi, tandsjukdomar och ultraljudsdiagnostik.
Jag bor i Gävle med min frun Zsuzsa, mina tre döttrar- Emma, Maja och Hanna-, och katten Cicu. På fritiden njuter jag av att vara med familjen, spela tennis, fiskar och förkovra mig inom veterinärmedicin.


Djurvårdare Jenny Leosson
Jag är utbildad Djurvårdare och har precis börjat min djurvårdare karriär här på Hemlingby Djurklinik och det ska bli så roligt.
Jag har sedan jag varit liten haft ett stort djur intresse och haft alla möjliga djur från marsvin till hund.
Jag bor i Gävle med min man Erik och våra två döttrar Willemo, Althea och marsvinen Olof och Alfons.  Min fritid spenderar jag med min familj och vänner tycker också om att vara i trädgården, baka och se någon bra film eller serie.

zsuzsa_thumb
Leg. Vet. Zsuzsa Felmeri
Jag tog min veterinärexamen samma år som David och sen dess har haft gemensam resa med honom i vått och torrt. Vi har jobbat tillsammans både i USA och Sverige och har alltid varit ett jättebra team. Redan när jag var liten ville jag bli veterinär och jag har haft ett stort intresse för djur i hela mitt liv. Jag tycker att det mesta inom veterinärmedicin är intressant men kirurgi och medicinska utredningar är det som ligger mig varmast om hjärtat.
Fritiden ägnar jag mig mest åt min man och våra underbara döttrar, katten Cicu, muffinsbakning, heminredning, skogspromenader. För att koppla av läser jag gärna en bok.

Lennart

Leg. Vet. Lennart Nilsfors
År 1984 tog han veterinärexamen på SLU i Uppsala, och arbetar sedan 1990 som konsult i ultraljudsdiagnostik och kardiologi. Sedan dess har han besökt många djursjukhus och kliniker runt om i Sverige. Ungefär en gång i månaden kommer han till oss och utför specialiserade undersökningar med ultraljud samt avelskontroller av hjärta och njurar. Utöver detta har han tidigare haft sin veterinärpraktik för smådjur och häst, samt skrivit flera artiklar i internationellt vetenskapliga tidskrifter.


Djurvårdare Julia Sjöberg
Jag är utbildad Djurvårdare nivå 2 sen gymnasiet och har både jobbat och praktiserat massor med djurhållning av lantbruksdjur och vilda djur, men detta är mitt första jobb inom djursjukvården utöver praktiken från skolgången. Jag har alltid velat jobba inom djursjukvården då mitt djurintresse funnits med mig hela livet, så jag är väldigt glad över att få börja min karriär inom djursjukvården på en lite mindre klinik då man får vara med om det mesta och ena dagen är aldrig den andra lik.
På fritiden spenderar jag mycket tid i skogen, med mina nära och kära, och läser gärna en bok eller kollar på en naturdokumentär eller film.

DSCN1438-e1447184704844

Djurvårdare Jasmine Lemoine
År 2017 började jag arbeta som djurvårdare och har sedan dess arbetat på mindre och större klinik. På Strömsholms Djursjukhus riktade jag in mig på stationär- och intensivvård. Sedan jag började här på Hemlingby Djurklinik så arbetar jag främst på polikliniken. Där trivs jag bra då ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna varierar från dag till dag.
På fritiden trivs jag bäst på hundkapplöpningsbanan med min whippet.