Inför besöket

Här har vi samlat lite information för ett trivsamt besök och för att vi ska kunna hjälpa Dig och Ditt djur på bästa sätt.

Vi rekommenderar att Ni bokar tid före ert besök. Ni kan göra det via telefon eller online här.
Om Du behöver låna en bur inför besöket är Du välkommen att hämta en bur hos oss på kliniken.

Glöm inte vaccinationskort, stamtavla, ev. pass.

  • Ditt djur ska vara fastande 12 timmar inför operation det är dock viktigt att djuret dricker vatten. Undantag kaniner och gnagare som ska inte svältas. Skicka med mat och vattenflaska/skål för att komma igång att äta direkt efter operationen.
  • Hundar ska vara välrastade. Ta en lite längre promenad på morgonen för att få igång magen.
  • Din hund bör vara nybadad för att minska risken för infektioner. Använd gärna ett klorhexidinshampo.
  • meddela oss om Ditt djur har någon sjukdom och/eller äter någon medicin.
  • informera oss om Ditt djur har fått biverkningar i samband med tidigare sövning eller behandling.
  • tänk på att Du kan behöva vara hemma med Ditt djur under den första tiden efter operationen.
  • tveka inte fråga oss om Du har några frågor innan operation.

Om Ditt djur står på någon speciell medicin, var god informera oss om det. Vissa blodprover kan inte tas om djuret står på vissa speciella mediciner. Vi behöver veta vilken typ av medicin och vilken dos. Ta gärna med förpackningen.

Vi tar emot akutfall utöver ordinarie öppettider i mån av tid. En akutavgift och ett visst påslag på debiteringen tillkommer vid alla akutfall.

Ta gärna med ett färskt urinprov i en ren behållare med lock inför besöket.

Bäst är om djurägaren själv är med vid besöket, men om Du inte kan närvara är det mycket viktigt att Du skriver ner iakttagelser och beskriver informationen så bra som möjligt på en bit papper. En bra anamnes, djurets historia, är halva behandlingen brukar man säga. Det är också bra om djurägaren finns tillgänglig på telefon för kompletterande frågor.

– säg till direkt i receptionen, så att vi kan visa Dig direkt in på ett undersökningsrum och på så vis minska smittorisken till andra djur!

Om Ditt djur haft samma besvär tidigare och då besökt annan veterinär vill vi gärna att Ni kontaktar dem och ber att de skickar oss en journalkopia.

För Dig som har en djurvårdsförsäkring hjälper vi gärna till med direktreglering under kontorstid. Det innebär att Du betalar Din självrisk till kliniken och resten faktureras Ditt försäkringsbolag. För direktreglering vi tar en avgift på 150 kronor.