Om Oss

Leg. Vet. David Felmeridavid_thumb
Jag blev färdigexaminerad veterinär 2006 och har sedan dess arbetat med lantbruksdjur i USA och som smådjursveterinär i Sverige sedan 2010. Efter ett års arbete i Värmland flyttade jag till Uppsala där jag jobbade tre år på Rembackens djurklinik. Sedan 2013 har jag även arbetat som kirurgkonsult. Mina specialintresse är kirurgi, tandsjukdomar och ultraljudsdiagnostik.
Jag bor i Gävle med min frun Zsuzsa, mina tre döttrar- Emma, Maja och Hanna-, och katten Cicu. På fritiden njuter jag av att vara med familjen, spela tennis, fiskar och förkovra mig inom veterinärmedicin.

 


Djurvårdare Jenny Leosson
Jag är utbildad Djurvårdare och har precis börjat min djurvårdare karriär här på Hemlingby Djurklinik och det ska bli så roligt.
Jag har sedan jag varit liten haft ett stort djur intresse och haft alla möjliga djur från marsvin till hund.
Jag bor i Gävle med min man Erik och våra två döttrar Willemo, Althea och marsvinen Olof och Alfons.  Min fritid spenderar jag med min familj och vänner tycker också om att vara i trädgården, baka och se någon bra film eller serie.

 

zsuzsa_thumb
Leg. Vet. Zsuzsa Felmeri
Jag tog min veterinärexamen samma år som David och sen dess har haft gemensam resa med honom i vått och torrt. Vi har jobbat tillsammans både i USA och Sverige och har alltid varit ett jättebra team. Redan när jag var liten ville jag bli veterinär och jag har haft ett stort intresse för djur i hela mitt liv. Jag tycker att det mesta inom veterinärmedicin är intressant men kirurgi och medicinska utredningar är det som ligger mig varmast om hjärtat.
Fritiden ägnar jag mig mest åt min man och våra underbara döttrar, katten Cicu, muffinsbakning, heminredning, skogspromenader. För att koppla av läser jag gärna en bok.

 

Lennart

Leg. Vet. Lennart Nilsfors
År 1984 tog han veterinärexamen på SLU i Uppsala, och arbetar sedan 1990 som konsult i ultraljudsdiagnostik och kardiologi. Sedan dess har han besökt många djursjukhus och kliniker runt om i Sverige. Ungefär en gång i månaden kommer han till oss och utför specialiserade undersökningar med ultraljud samt avelskontroller av hjärta och njurar. Utöver detta har han tidigare haft sin veterinärpraktik för smådjur och häst, samt skrivit flera artiklar i internationellt vetenskapliga tidskrifter.

 

tove
Leg. Djursjukskötare Audrey Skoglund
Jag arbetade som djurvårdare i Kaliforien i 10 år innan jag flyttade till Sverige 1997 och fick min legitimation som djursjukskötare år 2014. Har tidigare jobbat på Gästrike Djurklinik Sandviken/Gävle och på Distriktsveterinärerna i Valbo. Jag trivs bäst med att jobba med smådjur och uppskattar dom varierande uppgifterna som bemöter mig varje dag.
Jag bor i Älvkarleby med min man, våra tre barn, samt våra fyrbenta barn som består av en Staffordshire bullterrier, en Amstaff och två bondkatter. Jag älskar att resa runt i världen och uppleva andra kulturer, prova på olika maträtter och lära om deras historia. På fritiden tycker jag om att läsa, brodera, besöka museer, gå på konserter eller titta på en bra film/dokumentär.

 

DSCN1438-e1447184704844

Djurvårdare Jasmine Lemoine
År 2017 började jag arbeta som djurvårdare och har sedan dess arbetat på mindre och större klinik. På Strömsholms Djursjukhus riktade jag in mig på stationär- och intensivvård. Sedan jag började här på Hemlingby Djurklinik så arbetar jag främst på polikliniken. Där trivs jag bra då ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna varierar från dag till dag.
På fritiden trivs jag bäst på hundkapplöpningsbanan med min whippet.