Om Oss

Leg. Vet. David Felmeridavid_thumb
Jag blev färdigexaminerad veterinär 2006 och har sedan dess arbetat med lantbruksdjur i USA och som smådjursveterinär i Sverige sedan 2010. Efter ett års arbete i Värmland flyttade jag till Uppsala där jag jobbade tre år på Rembackens djurklinik. Sedan 2013 har jag även arbetat som kirurgkonsult. Mina specialintresse är kirurgi, tandsjukdomar och akutsjukvård.
Jag bor i Gävle med min frun Zsuzsa, mina tre döttrar- Emma, Maja och Hanna-, och katten Cicu. På fritiden njuter jag av att vara med familjen, spela tennis, fiska och förkovra mig inom veterinärmedicin.

 

DSCN4350
Leg vet. Hanna
År 2015 tog jag veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag började jobba inom djurvård 2008 på Uppsala Veterinärmottagning, då som djurvårdare, och jobbade där parallellt med veterinärutbildningen. Efter min examen jobbade jag kvar i Uppsala, främst som kirurg och tandveterinär, fram till att jag började här på Hemlingby Djurklinik i dec 2019.
Fritiden spenderar jag med min make, mina två hundar, tre katter och tolv höns på vår gård utanför Tierp.

 

zsuzsa_thumb
Leg. Vet. Zsuzsa Felmeri
Jag tog min veterinärexamen samma år som David och sen dess har haft gemensam resa med honom i vått och torrt. Vi har jobbat tillsammans både i USA och Sverige och har alltid varit ett jättebra team. Redan när jag var liten ville jag bli veterinär och jag har haft ett stort intresse för djur i hela mitt liv. Jag tycker att det mesta inom veterinärmedicin är intressant men kirurgi och medicinska utredningar är det som ligger mig varmast om hjärtat.
Fritiden ägnar jag mig mest åt min man och våra underbara döttrar, katten Cicu, muffinsbakning, heminredning, skogspromenader. För att koppla av läser jag gärna en bok.

 

Lennart

Leg. Vet. Lennart Nilsfors
År 1984 tog han veterinärexamen på SLU i Uppsala, och arbetar sedan 1990 som konsult i ultraljudsdiagnostik och kardiologi. Sedan dess har han besökt många djursjukhus och kliniker runt om i Sverige. Ungefär en gång i månaden kommer han till oss och utför specialiserade undersökningar med ultraljud samt avelskontroller av hjärta och njurar. Utöver detta har han tidigare haft sin veterinärpraktik för smådjur och häst, samt skrivit flera artiklar i internationellt vetenskapliga tidskrifter.

 

tove
Leg. Djursjukskötare Audrey Skoglund
Jag arbetade som djurvårdare i Kaliforien i 10 år innan jag flyttade till Sverige 1997 och fick min legitimation som djursjukskötare år 2014. Har tidigare jobbat på Gästrike Djurklinik Sandviken/Gävle och på Distriktsveterinärerna i Valbo. Jag trivs bäst med att jobba med smådjur och uppskattar dom varierande uppgifterna som bemöter mig varje dag.
Jag bor i Älvkarleby med min man, våra tre barn, samt våra fyrbenta barn som består av en Staffordshire bullterrier, en Amstaff och två bondkatter. Jag älskar att resa runt i världen och uppleva andra kulturer, prova på olika maträtter och lära om deras historia. På fritiden tycker jag om att läsa, brodera, besöka museer, gå på konserter eller titta på en bra film/dokumentär.

 

DSCN1438-e1447184704844

Leg. Djursjukskötare Georgeta Turcuman
År 2012 tog jag veterinärexamen i Bukarest, med specialistutbildning i smådjur – hundar och katter. I februari 2021 flyttade jag till Sverige med min familj. Fritiden spenderar gärna i naturen med barnen men gillar att besöka museer och gå på teater också.

 

Johanna-HD

Tuva Jakobsson – Receptionist
Tuva Jakobsson heter jag och jobbar som receptionist på Hemlingby djurklinik. Jag är uppväxt i Gävle och har sedan liten haft ett stort djurintresse och lite extra varmt om hjärtat ligger hundar. Jag har under min uppväxt haft massa djur, allt från häst till mus. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och speciellt hundar. Mina nära skulle beskriva mig som en riktig djurperson och jag hälsar gärna på en liten sötnos om jag får. Att jag nu får träffa djur hela dagarna gör mig minst sagt glad. På min fritid spenderar jag mycket tid tillsammans med min stora familj och vänner, gärna över en fika eller två. Utöver det blir det mycket hundgos och skogspromenader tillsammans med min lilla Havapoo tik.